- Bereidingsduur: 60 minutes
- Kookduur: 20 minutes
Gehakt met gebakken banaan
Gehakt met gebakken banaan, recept geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 100 gram tomatenpasta
- 50 gram ham (plakjes)
- 1 eetlepel kappertjes (gewoon uit een potje)
- 2 eetlepels groene olijven met piment (potje)
- 4 deciliter sugo casa met kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kleine bananen
- Zout en peper om het geheel op smaak af te maken.
Bereidings instructies
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Maak de paprika schoon. Was de paprika en snijd hem in stukjes van circa een halve centimeter.
Snijd de plakjes ham fijn in stukjes van circa een halve centimeter.
Hak de kappertjes en de olijven fijn.
Bak het gehakt in een braadpan. Schep het gedurende circa 2 minuten steeds om zo dat het rul gebakken wordt.
Bak vervolgens de ui, knoflook en paprika gedurende circa 3 minuten mee.
Schep de tomatenpasta, gesneden ham, en gestampte kappertjes en olijven erdoor.
Laat het gehaktmengsel onafgedekt circa 10 minuten zachtjes sudderen. Zo kan tot het meeste vocht verdampen.
Pel intussen de bananen. Snijd elke banaan schuin in 5 stukken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de stukjes banaan in circa 3 minuten goudbruin. Draai na ongeveer anderhalve minuut de stukjes banaan om.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep het gehakt op het midden van een bord.
Drapeer de stukken banaan er als een bloem omheen.
Serveer er rijst en verse sla bij om het geheel af te maken.