Gourmetten is in Nederland razend populair. Men vindt het gezellig om gezamenlijk langdurig aan tafel te genieten van lekker eten. Bij dit tafelen is vlees doorgaans het hoofdingrediënt. Omdat vlees zo’n prominente rol speelt gedurende zo’n avond wil je dat het ook écht lekker smaakt. De keuze voor kwalitatief goed vlees is dan ook aan te raden. Op deze manier kun je de hele avond culinair genieten met jouw gezelschap. 

Fonduen in Japanse stijl

In Nederland is niet alleen het gourmetten populair. Menig huishouden beschikt namelijk ook over een fonduestel. De bereidingswijze van het eten is iets anders, maar het hoofdingrediënt is wederom vlees. Ook bij de fondue is vlees van goede kwaliteit dus belangrijk. Dit is iets wat ze in Japan ook vinden. Ze maken daar voor hun fondue namelijk gebruik van flinterdun gesneden vlees. Dit vlees wordt ook wel Shabu Shabu genoemd. De Japanse fondue lijkt veel op de Nederlandse fondue. Ze garen hun vlees daar namelijk in een pot met kokendhete bouillon. Deze pot wordt ook wel Japanese hot pot genoemd. Alleen het vlees dat daar wordt gebruikt, is vaak anders dan het vlees dat Nederlanders gebruiken.

Flinterdun gesneden vlees 

Nederlanders maken vaak gebruik van relatief grote stukken vlees voor een fondue. Zonde, want mooi dun gesneden vlees past meer bij de bereidingswijze. Het bereiden van een dik stuk vlees in een fonduepan is lastig. Het vlees wordt namelijk snel taai. Wil je daarom ervaren hoe een Japanse fondue smaakt? Kies dan voor een Teppanyaki box. In deze box vind je diverse soorten vlees van goede kwaliteit. Het vlees in deze box is nog niet gesneden. Voor het creëren van een optimale smaaksensatie dien je het vlees zelf dun te snijden. Flinterdun gesneden vlees vormt namelijk de basis voor een smaakvolle fondueavond. 

Japanese hot pot versus Korean barbecue

De Japanese hot pot is onwijs populair in Azië. Het staat immers garant voor gezelligheid en smaakvol eten. Maar dat is niet het enige gerecht dat door veel Aziaten gewaardeerd wordt. Ook de Korean barbecue doet het in de Aziatische landen namelijk goed. Hierbij staat, net zoals bij de Japanse fondue, vlees centraal. Het gaat in dit geval niet om flinterdun gesneden vlees, maar om diverse soorten short ribs. De bereidingswijze en het soort vlees is in allebei de gevallen anders. Bij de Japanese hot pot wordt flinterdun vlees in kokende bouillon gegaard. En bij de Korean barbecue worden diverse soorten ribs op de barbecue bereid. Wat deze gerechten dan toch met elkaar verbindt? Het hoofdingrediënt: vlees.