- Bereidingsduur: 60 minutes
- Kookduur: 30 minutes
Surinaamse Wraps met Rotivulling
Ingrediënten
Bereidings instructies
Snijd de aardappelen in dobbelstenen van circa 3 bij 3 centimeter.
Kook de blokjes aardappel in circa 15 minuten gaar.
Verwijder de puntjes aan de uiteinden van de kousenband en snijd de kousenband vervolgens in stukjes van circa 3 centimeter. Kook ze in circa 10 tot 12 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet de gekookte kousenbandblokjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de tahoe in blokjes van circa 1 centimeter en bestrooi met 1 theelepel masala.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de peper fijn.
Verhit olijfolie in een wok of braadpan. Bak vervolgens de tahoe lichtbruin en knapperig.
Schep de tahoe uit de pan. Bij voorkeur met een schuimspaan, dat scheelt olie in de wraps.
Voeg wat olie toe aan de overgebleven olie in de pan en voeg vervolgens de ui en de knoflook toe. Bak deze samen op laag vuurtje gedurende circa 2 minuten.
Bak dan de peper nog even mee.
Voeg de afgegoten aardappelblokjes en de kousenband toe. En ook de rest van de masala. Schep alles vervolgens goed door elkaar.
Voeg 1 deciliter water toe tegen het aanbakken en verwarm het geheel goed.
Schep de tomaat en de tahoe erdoor en breng het gerecht met zout, peper en sambal op smaak.
Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de gemaakte vulling op het midden de tortilla. Sla de zijkanten en een stukje van de onderkant erover en serveer de Surinaamse Wrap met Rotivulling.
De wraps kunnen natuurlijk ook gewoon uit de hand gegeten worden.
Vergeet voor de hete eter niet nog wat sambal op tafel op tafel te zetten.
Surinaamse Wraps met Rotivulling, recept voor 4 personen.
Add to Favourites