- Bereidingsduur: 60 minutes
- Kookduur: 20 minutes
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 254
- Carbohydrate Content: 20g
- Fat Content: 20g
- Protein Content: 5g
Gehaktballen in rode currysaus
Lekkere gezonde gehaktballen in rode currysaus. Recept voor 2 personen.
Ingrediënten
Bereidings instructies
Bereiding gehaktballetjes
Snipper de knoflook, het sjalotje en de gember in kleine stukjes. Kneed alle ingrediënten tot een homogene massa, of gebruik hiervoor de keukenmachine.
Maak kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een walnoot of cherrytomaat.
Zet de gehaktballetjes een halfuur in de koelkast en bereid ondertussen de rode currysaus.
Benodigdheden Rode Currysaus
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
2 deciliter stukjes tomaat uit blik
1,5 deciliter kokosmelk
2 eetlepels water
Bereiding Rode Currysaus
Snipper de ui in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui gedurende een minuut of 7 tot hij de ui zacht is.
Voeg al roerende de kerriepoeder toe en bak dit mengsel gedurende circa 1 minuut.
Voeg de stukjes tomaat en de kokosmelk toe, als ook de 2 eetlepels water.
Roer het geheel en breng het op een laag vuurtje aan de kook.
Combineer
Voeg nu de gehaktballen toe en laat het geheel circa 20 minuten sudderen. Houd het deksel op de pan.
Af en toe doorroeren en de gehaktballetjes omdraaien.
Serveer
Serveer de gehaktballetjes in rode currysaus met gewokte groenten en gekookte zilvervliesrijst.