Deze mousse is heerlijk luchtig en romig en verrukkelijk van smaak. Hij is vers het lekkerst, maar laat hem wel eerst goed koud worden in de koelkast. Al met al een heerlijk koolhydraatarm gerecht.

Voor 6 personen
• olijfolie, om in te vetten
• zakje gelatine à 11 g
• schil en sap van 1 citroen
• 4 el mayonaise
• 4 el fijngehakte verse dille
• 1 tl ansjovisextract
• 1 tl worcestersaus
• 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in stukjes
• 175 g gekookte, gepelde garnalen, in stukjes
• 1 grote rijpe maar stevige avocado, geschild en in stukjes
• 2,5 dl slagroom, licht geklopt
• 2 eiwitten
• zout en gemalen zwarte peper
• takjes dille, voor de garnering

Doe de gelatine, het citroensap en 1 el heet water in een kommetje en zet die boven een pan met heet water. Roer tot het mengsel helder wordt. Laat een beetje afkoelen en roer dan het citroenrasp, de mayonaise, dille, het ansjovisextract en de worcestersaus erdoor.
Meng de eieren, garnalen en avocado in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Spatel de slagroom erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel in de vormpjes en zet ze zo’n 4 uur in de koelkast voordat u ze serveert. Garneer met takjes dille.
Vet zes soufflévormpjes licht in met olie. Wikkel een stuk bakpapier als een soort kraag stevig om de buitenste rand. Laat het papier een flink eind boven de rand van het schaaltje uitsteken. Zet het papier goed vast met plakband zodat het papier de mousse op zijn plaats houdt terwijl die stolt. Voor een informeel etentje kunt u ook één grote mousse maken en uw gasten zelf laten opscheppen.

Per portie:
Calorieën 1739 kJ/420 kcal
Eiwitten 15,3 g
Vetten 39,3 g
Verzadigde vetten 14,0 g
Koolhydraten 1,4 g
Voedingsvezels 0,7 g
Calcium 89 mg

Variatie: Gerookte forel of gekookte krab is een zeer goed alternatief voor garnalen.