Tijdens de winterperiode voelen veel mensen zich minder fit en energiek. Dit komt mede doordat het vroeg donker is en je weinig vitamine D binnenkrijgt. Wanneer je je niet fit en energiek voelt, kan dit naar aanvoelen. Je hebt na een werkdag haast geen energie meer en kruipt het liefst zo snel mogelijk je bed in. Aangezien het vanaf november tot aan maart vroeg donker is, is het geen optie om altijd maar je bed in te kruipen. Daarom geven we je in deze blog tips om je weer fit en energiek te voelen. 

Sporten zorgt voor energie

Heb je net als veel andere Nederlanders een kantoorbaan? Van de hele dag zitten op een stoel ga je je zeker niet fitter voelen. Daarom is het belangrijk om te sporten. Dat hoeft geen intensieve sport te zijn. Een goede wandeling in de avond kan al voldoende zijn. Je zult merken dat je tijdens de wandeling energie opdoet. Frisse lucht in combinatie met beweging maakt dat je je beter voelt. Ga meerdere malen per week naar buiten voor een wandeling of breng een bezoek aan de sportschool. Zie je het niet zitten om alleen te gaan? Vraag dan aan een vriend of vriendin om mee te gaan. Dan is het nog gezellig ook!  

Let op je voeding

Tijdens de wintermaanden krijg je minder vitamine D binnen. Het is belangrijk om op je voeding te letten. Ga niet voor junkfood maar kies voor een maaltijd waar je voldoende vitaminen en mineralen uit kunt halen. Met goede voeding ondersteun je jouw immuunsysteem én zorg je voor een energiek gevoel. Vind je het lastig om je dagelijkse behoefte uit voeding te halen? Dan kan het een idee zijn om natuurlijke supplementen aan te schaffen. Levertraan is een goed voorbeeld van een natuurlijk supplement. In levertraan zit vitamine A, D en omega-3 vetzuren. Erg gezond! 

Regelmaat

Ga je dagelijks op verschillende tijden naar bed? Duik je de ene keer al om 20.00 uur ‘s avonds onder de wol en de andere keer pas na 23.00 uur? Je doet jezelf een plezier door voor regelmaat te zorgen. Ga dagelijks rond dezelfde tijd naar bed en sta in de ochtend ook rond dezelfde tijd weer op.