Moringa is een werkelijke wonderboom. Vrijwel alle onderdelen van deze tropische boom zijn eetbaar en ontzettend gezond. Ken je deze superfood nog niet, dan is het hoog tijd dat daar verandering in komt! Moringa zit namelijk vol met antioxidanten, vezels, ijzer, kalium en vitamines. Je kunt het tot je nemen in poedervorm of als tablet. Moringa is op verschillende plekken te koop, zoals bij Yamba health. Wanneer je het als poeder gebruikt kun je het prima verwerken in gerechten. Hieronder vind je drie lekkere recepten met moringa.

Moringa smoothie

Start je dag met een heerlijke smoothie die je direct een boost geeft. De smoothie maken is ook nog eens hartstikke simpel. Doe twee rijpe bananen in stukjes in de blender. Voeg vervolgens een aantal aardbeien toe. Daarna doe je 1 eetlepel moringa poeder in de blenden. Maak het af met een scheut water en je ultra gezonde smoothie is klaar! Natuurlijk kun je de smoothie helemaal maken zoals jij ‘m lekker vindt door andere groenten of fruit toe te voegen. Maak er een lekkere tropische smoothie van door stukjes mango of ananas toe te voegen. Of maak er een groene variant van door boerenkool of spinazie gebruiken.

Moringa koekjes

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje? Met het recept voor deze moringa koekjes maar je niet alleen overheerlijke koekjes, ze zijn ook nog een super gezond! Zonder boter, bloem of toegevoegde suikers kun jij verantwoord snacken. Zo maak je ze: Pureer twee bananen. Voeg hier 75 gram kokosvlokken en 75 gram havermout aan toe. Doe vervolgens 1 eetlepel (of meer als je dat lekker vindt) moringa poeder bij het beslag. Maak een grote bal van het beslag en verdeel deze vervolgens in 8 kleine balletjes. Decoreer de koekjes eventueel met gehakte noten en stukjes pure chocolade. Bak de koekjes 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dat wordt genieten!

Moringa brood

Koekjes en smoothies zijn ontzettend lekker, maar eet je misschien niet elke dag. Wil je er zeker van zijn dat je elke dag jouw portie moringa binnenkrijgt, dan kun je ook moringa brood bakken! Kies een broodrecept dat jij lekker vindt, bijvoorbeeld met stukjes noten of rozijnen, en voeg aan het deeg moringapoeder toe. Omdat je het brood natuurlijk niet in een keer opeet, kun je hiervoor best wat meer moringapoeder gebruiken. 

Wil je meer over moringa weten en waar je het in kunt verwerken? Op het internet zijn nog veel meer heerlijke recepten te vinden. Zo neem jij gemakkelijk elke dag deze superfood tot je!