Wie houdt er nu niet van pasta? Er valt over te twisten of het gezond is, maar dat is vooral afhankelijk van wat je er allemaal doorheen gooit. Als je van veel groenten houdt, dan kun je regelmatig genieten van een bord pasta. Daarnaast is er ook niets mis mee om eens in de zoveel tijd te genieten van een heerlijk pasta met kaas. Heb je nog wat inspiratie nodig voor een lekker pastarecept? Lees dan verder!

Lekker vegetarisch met een pasta funghi

Champignons worden vaak gebruikt in een pasta, omdat dat nu eenmaal een uitstekende combinatie is! Pasta is ook een uitstekend gerecht om vegetarisch te eten. Omdat de pasta op zich al erg vullend kan zijn, mis je het waarschijnlijk niet echt als er geen vlees in zit. Wil je dus wat minder vlees eten of eet je zelfs helemaal vegetarisch, maak dan eens een lekkere pasta funghi! Deze kun je op verschillende manieren maken; lekker romig met roomkaas en mozzarella, of kruidig met olie en peterselie. 

Pasta met Italiaans stoofvlees

Heb je in het weekend wat tijd over? Dan kun je deze tijd investeren in het maken van een heerlijk pastagerecht. Maak bijvoorbeeld pasta met Italiaans stoofvlees! Hiervoor koop je wat runderlappen en deze laat je sudderen in een pan met witte wijn, tomaten, uien en knoflook. In een Hollandse pot stoofvlees gaan meestal laurierbladeren; bij het Italiaanse stoofvlees kies je eerder voor heerlijke Italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum en tijm. Stoofvlees moet wel een paar uur opstaan, dus neem er vooral de tijd voor. Heb je die tijd niet? Dan kun je ook een heerlijke pasta bestellen bij Feel Good Kitchen!

Het ideale studentengerecht: pasta pesto

Je bent geen echte student als je nooit pasta pesto hebt gemaakt voor jezelf en al je studiegenoten. Het is een makkelijk gerecht om voor een grote groep te maken! Maar ook de pasta pesto kun je op een speciale manier maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf de pesto maken, wat helemaal niet moeilijk is maar wel een stuk lekkerder! Alles wat je nodig hebt is olie, parmezaanse kaas, pijnboompitten en basilicum. Je kan het overigens ook met een andere bladgroente maken, zoals rucola of spinazie. Heerlijk! 

De Amerikaanse mac & cheese

Niet alleen in Italië maken ze pasta, de Amerikanen hebben er een geheel eigen draai aan gegeven. En stiekem is deze ook superlekker! De Amerikaanse mac & cheese wordt traditioneel gemaakt met elleboogpasta en bevat niet heel veel meer dan melk en cheddar kaas. Natuurlijk kun je daar ook weer je eigen draai aan geven; ideaal voor de kaasliefhebbers onder ons!