Een barbecue is een voorwerp waar je naast vlees ook nog andere lekkernijen op kunt bereiden. Maar dat is niet de enige reden waarom een barbecue zo leuk en lekker is. Het geeft je namelijk de vrijheid om lekker buiten te koken en voorkomt een grote zooi in je huis. Daarnaast kun je variëren met veel soorten voedsel. Ook mag de gezelligheid daarom niet ontbreken.

Open lucht

Niks is lekkerder dan een schoon huis. Barbecueën doe je buiten en je vermijdt er dus vieze luchtjes mee. Ook heb je buiten de nodige ruimte om alles neer te leggen en te bewegen. Barbecueën vergt namelijk veel bewegingsruimte. Ook blijven al de geuren lekker buiten en blijft je huis schoon.

Veel variatie

Tijdens het barbecueën zit je niet aan ingrediënten vast. Je kunt er van alles op bereiden. Natuurlijk vlees met marinade of toch vis. Daarnaast heb je ook een bijgerecht nodig. Zo kun je met een groentekorf, groenten bereiden op de barbecue. Als je vlees en groente niks vindt dan kun je zelf een pizza bereiden in de barbecue. Daarvoor moet je wel gebruik maken van een pizzasteen. Maar die is zo gekocht. Zo kun je gaan variëren op de barbecue.

Gezelligheid

Doordat je buiten veel ruimte hebt, is er dus meer plek. Je kunt dus lekker veel mensen uitnodigen. Al die mensen en eten zorgen voor veel gezelligheid. Ook het warme en lekkere weer helpt mee. Genoeg redenen dus om een barbecue aan te schaffen

Heel het jaar door

De meeste mensen barbecueën alleen maar in de zomer terwijl je het eigenlijk heel het jaar door kunt doen. Zo is het mogelijk om de binnen versie van barbecueën te doen, namelijk gourmetten. Je moet er alleen voor zorgen dat je het vlees in kleinere stukjes snijdt zodat het sneller gaar is. Als je geen zin hebt om al die troep in huis te hebben dan kun je ook terecht bij Amigos. Dat is een BBQ restaurant in Brabant. Je kunt er dus binnen genieten van de lekkere barbecue, zonder luchtjes omdat er een afzuigkap boven hangt. Barbecueën maar!