Boodschappen doen kunnen we tegenwoordig op verschillende manieren. We kunnen nog altijd naar de winkel gaan of we kunnen ze online bestellen. Veel mensen geven de voorkeur aan deze laatste optie. Eenvoudig vanachter je computer je boodschappen bestellen is niet alleen efficiënt, maar ook zeer comfortabel. Toch moet het gezegd dat niet iedereen hier voorstander van is. Vaak wordt gedacht dat het online bestellen van boodschappen bijvoorbeeld interessant is voor ouderen. Onder deze doelgroep klinkt echter vaak net het tegenovergestelde. De reden achter dit gegeven is zowel begrijpelijk als aangrijpend. 

Voor wie is online boodschappen doen interessant?

Wat eten we vandaag? Het is een vraag die veel mensen zich jarenlang hebben gesteld en waar ze op bepaalde dagen maar moeilijk een antwoord op konden vinden. Men wist immers niet welk aanbod er beschikbaar was bij de slager, in de supermarkten, etc. Tegenwoordig is dat wel even anders. Door een bezoek te brengen aan de winkel van je keuze is het dan ook mogelijk dat je meteen een goed beeld krijgt van het aanbod dat er beschikbaar is. Wil je graag iets bestellen? Dan is ook dat doorgaans meteen mogelijk. Uiteraard biedt dit heel wat interessante perspectieven, maar er zijn ook mensen die hier niet echt van houden. 

Waarom vinden ouderen online shoppen minder interessant?

Vroeger werd gezegd dat online boodschappen bestellen vooral een interessante oplossing kon bieden voor ouderen die bijvoorbeeld slecht(er) te been zijn. De oudere generatie blijkt echter helemaal niet te vinden voor deze mogelijkheid. Zij missen op die manier het weinige sociale contact met anderen dat ze tijdens het winkelen nog hebben. Bovendien voelen heel wat ouderen zich ook niet bepaald geroepen om zich nog te verdiepen in het fenomeen van online winkelen. Ondanks het feit dat online boodschappen kopen dus zeker de nodige voordelen met zich meebrengt lijkt het er naar uit te zien dat niet iedereen er zich toe geroepen voelt.