Wanneer er iets vieren is wil je tijdens het feest natuurlijk genieten van heerlijke gerechten en hapjes. Deze kun je uiteraard zelf maken maar je kunt ook een cateraar inhuren. Voordeel is dat je dan niet afhankelijk bent van je eigen kookkunsten. Bovendien bieden cateraars vaak een arrangement aan waarbij ze naast het eten ook het feest verzorgen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is genieten van het feest.

De gerechten en de hapjes

Voor de gerechten en de hapjes bieden de meeste cateraars verschillende concepten aan. Bij hapjes kan dit variëren van de Hollandse borrelplank tot heerlijke luxe hapjes. Hieronder wat voorbeelden voor de concepten van de gerechten.

Concepten voor de gerechten

Het sitting diner
Het eerste concept is uiteraard het sitting dinner waarbij de gasten zitten aan mooi gedekte tafels en genieten van smaakvolle gerechten.

Een buffet
Een ander bekend concept is het buffet. Een buffet kun je vaak afstemmen naar jouw eigen smaak. Zo kun je gaan voor Italiaans of Oosters maar wat dacht je van een Hollands stamppottenbuffet?

De foodcorners
Een andere vorm van een buffet zijn de foodcorners. Hierbij zijn er op diverse plekken uitgiftepunten (foodcorners) voor de verschillende gerechten.

De barbecue
Het barbecueën kan natuurlijk niet ontbreken als concept. Hiermee kun je de plank niet misslaan bij je gasten. Zeker als er zowel vlees als groentegerechten op de barbecue bereid worden.

De Big Green Egg
De Big Green Egg een barbecue van buitengewone kwaliteit. De manier van garing in een Big Green Egg komt de smaak van de producten ten goede. Iets wat zeker vegetarische mensen kunnen waarderen.

Live-cooking
Koks die het eten bereiden in een open keuken, in het zicht van alle gasten. Dit kan een professionele keuken zijn maar net zo goed jouw eigen keuken.

Het verzorgen van het feest

Vaak bieden cateraars verschillende arrangementen die naast gerechten en hapjes bestaat uit hulp bij de organisatie van het feest. Zoals het zoeken naar een locatie of het versieren van de locatie. Een cateraar op locatie kan je overal bij helpen. Nog makkelijker wordt het met het inhuren van een partymanager. Hiermee bespaar je jezelf veel moeite en hoef je alleen maar te genieten van het feest.