Er is altijd wel een goede reden om iets lekkers te maken in de keuken. Heb je bijvoorbeeld een feestje of valt er iets anders te vieren? Maak dan een heerlijke taart. Dat mag natuurlijk ook wanneer er niets te vieren valt, maar je gewoon dol bent op taart. Zie deze heerlijke appeltaart met havermout om wat inspiratie op te doen. Je hoeft er slechts 20 minuten voor in de keuken te staan, maar je kunt er vervolgens maar liefst 10 gasten een stukje van geven. En wanneer er iemand op visite komt die zegt aan de lijn te zijn, kan je hen gerust alsnog een stukje van deze taart aanbieden.

No bake rocky road; om je vingers bij af te likken

Deze rocky road maak je gemakkelijk zelf. Je hebt nodig: pure chocola, stroop, gezouten roomboter, digestive biscuits, noten, marshmallows, smarties, kokos en cranberries. Snijd de boter in stukjes en doe ze in een steelpan, waarna je de chocola en stroop erbij doet en dit op laag vuur laat smelten. 

Goed blijven roeren en na het smelten van het vuur halen om een beetje af te laten koelen. Breek nu de koekjes en knip de marshmallows in stukjes. Houd van beide een beetje apart, evenals van de cranberries, kokos, noten en smarties. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en doe het in een bakvorm. Versier het met de overgebleven ingrediënten en zet het geheel 30 minuten in de koelkast.

Een echte guilty pleasure: boterkoek

Een heerlijke verwennerij is een zelfgemaakte boterkoek. Daarvoor heb je nodig: citroen, bloem, witte basterdsuiker, ongezouten roomboter, zout en melk. Verwarm de oven voor op 170 graden en smelt de boter in 20 seconden in de magnetron. 

Maak de citroen schoon, spoel hem af en maak de schil droog. Zeef nu de bloem, basterdsuiker en het zout boven een kom en rasp de citroenschil er ook boven. Schep alles door elkaar, voeg de boter toe en kneed het tot een stevig deeg. 

Leg het bakpapier over de vorm en leg het deeg erop, waarna je het platdrukt met je hand en het gelijkmatig verdeeld met een lepel. Giet de melk in het midden, strijk het glad en kerf de bovenkant in met een mes. Zet het geheel 30 minuten in de oven en haal hem eruit als hij goudbruin is. Nu moet hij wel eerst vijf uur in de vorm rusten.

Gezonde foodtrends in de gaten houden

Liever genieten van gezondere recepten en tegelijkertijd op de hoogte zijn van de laatste foodtrends die er zijn? Via deze link vind je een handig overzicht met allerlei foodtrends voor 2020. Op deze manier hoef jij je ook niet schuldig te voelen na een maaltijd, want de recepten en tips die je hier vindt richten zich puur op gezonde tips!