Hoewel het officieel nog geen winter is, is de kou wel aangebroken. De temperaturen dalen razendsnel, en dat betekent dat je meer moet doen om gezond en fit te blijven. Het is makkelijker met dit weer een griepje te pakken, dan het te voorkomen. Toch kunnen we alle virussen deze winrwe voor zijn met voorgenomen maatregelen.

Het eerste is natuurlijk je voedsel. Met de koude wintermaanden is gezond eten vaak niet een prioriteit. De feestdagen zijn genoeg reden voor ons om te genieten van alle lekkernijen en daarna kiezen wij bewust voor troosteten omdat het koud is. Hoewel een pizzaatje op het moment heerlijk is, zal het nadelige effecten hebben op jouw gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vitaminen binnen krijgt. Je lichaam moet extra werk verrichten om je in de wintermaanden fit te houden, dus probeer het de juiste voedingsstoffen te geven. Met groente en fruit zit je nooit mis.

Breng een bezoekje aan de huisarts voordat de winter écht aanbreekt. Soms kunnen we bepaalde vitaminen te kort komen, zonder het te weten. Ons lichaam geeft het wel aan maar vaak negeren wij het. Ga dus naar huisdokter voor een check en een recept voor de juiste vitaminen.

De kou blijft zich voorlopig nog voortzetten. Dat heeft als gevolg dat wij minder vaak naar buiten willen en dus ook minder vaak sporten. Als er ooit een moment komt waar jij twijfelt de deur uit te gaan onthoud ‘Summer bodies are made in the winter’. Zoveel afscheid hoef je niet te nemen van je bank. Via YouTube kun je snel een filmpje opzetten en een paar jumping jacks doen.

Hoe overleef je de koude maanden dus? Breng een bezoekje aan je huisdokter voordat de strenge winter zijn gezicht laat zien. Vul je boodschappenkar met gezonde ingrediënten zodat je maaltijden kan maken die vol vitaminen zitten. Als laatste, blijf in beweging.